Taurus Coaching

Personal Coaching

Personal Coaching

Je hoeft niet hulpbehoevend te zijn om hulp te vragen. Voor jezelf erkennen dat er dingen in je leven zijn waar je ontevreden over bent of waar je last van hebt, is een daad van kracht. Hoe je vervolgens met dat besef omgaat is aan jou. Jij bent de regisseur van je eigen leven. Dat is jouw verantwoordelijkheid. En soms kan het fijn zijn als je van iemand hulp krijgt wanneer je er zelf niet uitkomt. Of wanneer je vastloopt in steeds hetzelfde patroon. Er zo moe van wordt.

Wat kun je verwachten als je door mij gecoacht wil worden?

Allereerst hebben we een orienterend gesprek. We maken contact door het te hebben over de dingen waar je aan wil werken en of ik je kan bieden wat je nodig hebt. En of er een klik is tussen jou en mij.

In de daaropvolgende sessies (minimaal 5 om echt een slag te maken) werken we aan datgene wat dat moment in ons contact voorrang heeft bij jou. Concreet betekent dat doorgaans dat in het begin van ieder gesprek helder wordt wat voor jou het belangrijkste thema is (waar je mee zit, waar je vragen over hebt, waar je verdriet of pijn van hebt, waar je je geen raad mee weet). We zijn daarover in gesprek. Afwisselend luister ik naar je, stel vragen ter verdieping, sta stil wat je woorden bij me teweeg brengen en geef je dat terug, houd je een spiegel voor, geef je terug wat ik aan non-verbale signalen waarneem, neem de rol van een ander persoon aan als die in je verhaal belangrijk is (je partner, een collega of leidinggevende bijvoorbeeld), stimuleer je om je creatieve vermogens in te zetten bij het omgaan met je thematiek.

In de 5e sessie maken we ook de balans op van de uitkomsten van onze gesprekken tot dan toe. Jij bepaalt of je ermee verder wil gaan en zo ja, voor hoelang.

Een paar praktische zaken:

 • In drie steden bied ik coaching aan:
  Alphen aan den Rijn (eigen  praktijkruimte),
  Utrecht (Coachhuis, Nieuwegracht 29),
  Den Haag (Coachhuis, Raamweg 4).
 • Duur van een sessie: 1 – 1½ uur.
 • Frequentie: 1x in de 2 of 3 weken.
 • Als jouw coaching ook de wens is van je leidinggevende of werkgever, behoort een zogenaamd driehoeksgesprek tot de mogelijkheden. Dit vindt alleen plaats met instemming van de direct betrokkenen.
 • Voor tarieven: zie Mijn Tarieven.